logo

REPATRIERI DECEDATI DIN OLANDA

Ce puteți face în cazul decesului unei persoane dragi, în Olanda

Ai un deces in familie in Olanda? Ce optiuni ai pentru aducerea in Romania

Repatrieri Decedati

În special moartea oamenilor este de obicei considerată o ocazie tristă sau neplăcută, datorită afecțiunii pentru ființa care a murit și a încetării legăturilor sociale și familiale cu defunctul. Alte preocupări includ frica de moarte, necrofobia, anxietatea, întristarea, mâhnirea, durerea emoțională, depresia, simpatia, compasiunea, singurătatea sau saudata. Multe culturi și religii au ideea unei vieți de apoi și dețin și ideea de recompensă sau de judecată și de pedeapsă pentru păcatul trecut.

Lăsând momentan la o parte filosofia pe care o implică ceeas ce înseamnă moartea, realitatea a că, în momentul în care intervine un eveniment funerar în viața oamenilor, acesta nu e deloc ușor. Deoarece cei în viață trebuie să se ocupe, înainte de toate, de multe formalități – mai ales dacă decesul unei persoane dragi s-a petercut în străinătate. Să zicem în Olanda. Dacă s-a petrecut aici decesul unui român, atunci vorbim despre repatriere decedați Olanda.

Pași de urmat

Dacă un membru al familiei sau o rudă a dumneavoastră, cetăţean român, a decedat în Olanda, e bine să ştiţi mai multe. Și anume, decesul trebuie înregistrat la autorităţile locale din ţara respectivă. Apoi, decesul poate fi înregistrat şi la ambasada sau consulatul României din ţara în care vă aflaţi (nu este obligatoriu). Dacă ambasada sau consulatul României sunt notificate despre deces de autorităţile locale, acestea informează imediat Ministerul Administraţiei şi Internelor din România, care va anunţa familia asupra decesului cetăţeanului român. Înregistrarea decesului la ambasada sau consulatul României permite eliberarea de către ambasadă sau consulat a unui certificat de deces românesc.

Atenţie: eliberarea certificatului de deces românesc se poate face numai pe baza certificatului de deces eliberat iniţial de autorităţile locale din ţara respectivă şi pe baza altor documente prevăzute de legislaţia română. Dacă înregistrarea decesului nu s-a făcut la ambasadă sau consulat, atunci certificatul de deces românesc va fi eliberat în ţară, de autorităţile române, pe baza certificatului de deces străin şi a altor documente prevăzute de legislaţia română. Dacă decesul a fost cauzat de o acţiune violentă, atunci solicitaţi intervenţia autorităţilor locale de poliţie pentru investigarea cazului; efectuarea investigaţiilor poate întârzia procedura de transport a corpului neînsufleţit în România.

În toate aceste demersuri vă poate ajuta o firmă de servicii funerare. Nu uitați că, pentru transportul internaţional al corpurilor neînsufleţite este necesar paşaportul mortuar. Paşaportul mortuar se eliberează de ambasadele sau consulatele României (pentru transportul urnelor cu cenuşa cremată nu este necesar paşaport mortuar).

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved